torsdag 19 mars 2009

Sammanfattning.

Mitt blodtryck mådde bättre av att jag slutat jobba. Sänktes direkt.
130/75.

Mitt S/F-mått på 32 cm, var helt oförändrat från förra gången så BM ringde bedömningscentralen för UL på Ackis för att höra om de ville ta sig en titt på bebisen.
Men de tyckte att det var ganska tätt sedan förra mätningen för 9 dagar sedan så vi avvaktar tills på tisdag då jag får mäta magen igen och förhoppningsvis har det växt då.
Enligt BM borde det ha ökat 1-1½ cm åtminstone sedan mitt sista besök hos henne.

Annars var allt busbra.
Vi skrev ihop en sammanfattning av hur vi upplevt graviditeten, våra förväntningar och önskemål för förlossningen som då kommer med kortfattat i den elektroniska journalen till personalen där.

Det kändes bra. Då vet jag att mitt förlossningsbrev finns med.

Jag hade några bestämda punkter:

- Lavemang
- Lustgas
- EDA om tid finns och jag vill ha
- Tänka på buklastiken
- Tänka på mitt bröstlyft+bröstförstoring och att jag blir enormt förtvivlad om amningen inte fungerar
- Sambons känslor för sjukhus
- Ge mig INFORMATION om vad som händer. Då jag födde sonen fick jag inte veta någonting alls.
- Inget daltande och gulligull. Jag är en vuxen kvinna och jag ska "bara" föda barn.

2 kommentarer:

Atomflickan sa...

Skönt att blodtrycket gått ner. Kan ju vara din bukplastik som gör att SF inte ökar kanske. Är nog helt ok med bebis där inne!

När jag läste dina punkter slog det mig att min sambo inte är så förtjust i sjukhus heller pga all tid han tillbringat där när han var liten (har bara en njure), undrar om han tänkt på det...

Emla sa...

Har du gjort en bröstfortoring efter Dominika? Jag vill bara lugna dig, jag gjorde min innan båda barnen och har haft mjölk i mängder, det är ju det som är skönt, att en förstoring inte skall ge några problem. min läkare sa till mig när jag frågade honom att om jag inte kunde amma efter hans ingrepp så hade jag inte kunnat göra det oavsett, då skulle det ha berott på nått annat än implantaten. Lycka till! :)