onsdag 19 november 2008

Komsi komsi...

I måndags beklagade/gnällde/deppade jag lite öppet på ett forum bland andra gravida om min icke-existerande mage.

Jag tar rakt av delar från mitt inlägg och copypastar in det här. Faktiskt.

I söndags fick jag kommentarer av... *räkna*... NIO personer som löd:
"VA? GRAVID? Halvvägs? Men det SYNS INTE ALLS! Du är ju alldeles platt! Åh så lyxigt!"
Öh?
Va?
Har jag missat någonting?

Okej, nu är jag inte platt. Magen var löjligt platt innan jag blev gravid, men jag förstår ändå deras reaktioner, men MÅSTE folk spontant påpeka gravidas magar till höger och vänster?
Både stora och små magar?

Jag kanske är jättelöjligt men jag blev så otroligt ledsen av kommentarerna, och av så många, på så kort tid. (Vi var hos min bror på födelsedagsfika, hans far+sambo kommenterade, mina syskon+mamma, min brorsdotter som ska snittas om 1½ vecka... Och någon timme senare var det sambons mostrar som var igång.) T o m svärmor klappade mig fnissandes på magen, eller, den icke-existerande magen och sade till sina systrar "Tänk att få se ut så här när man gått halva tiden!".

Det är ingen lyx.
Det känns inte bra.
Det är inte roligt.

Jag blir bara ledsen och nedstämd och ja, hur dumt det än låter så tänker jag att jag är inte en riktig kvinna som kan få en riktig "bärande" kropp.

Och... i ärlighetens namn har det ju hänt NÅGONTING sedan början. +5 kg bland annat, som inte verkar ha hamnat någonstans på övriga kroppen, men magen är fortfarande bara tjock, men med kläder ser det mer riktigt ut.Nakenfis och anständig idag, v 20+1.

Jag fick en del söta kommentarer på mitt inlägg, dels om folks ständiga kommenterande och tafsande på gravida magar, dels att jag är en subba som kommer kunna klämma på mig mina gamla jeans en vecka efter förlossningen.
Tänk om det ändå kunde bli SÅ. ;)

9 kommentarer:

Johanna sa...

Det ser faktiskt mer ut med kläder på!

Och nu har ju du lite "eftersprång" i växandet iom operationen, så magen kanske inte blir jättemegastor till slut, men nog ska den växa lite till. det syns ju faktiskt att du är gravid nu. Och fortsätter det i den här stilen så kanske du faktiskt KAN klämma ned dig i samma gamla jeans veckan efter förlossningen. *hålla tummarna* :) Kram

Jessica sa...

kan också bli så arg på diskussionen kring magar. jag hade inte heller så stor mage i början, men nu har den exploderat! det kommer din också göra ;) kram

Fia sa...

Jag tycker du är fin!! Jag fick redan i v. 12 höra, och sen i hela min graviditet att jag måste ju bära på tvillingar eftersom jag var så tjock. Det var ännu mindre kul eftersom man redan var tjock och stor. Klart man blir ledsen, men man får köra ett mantra.. jag är vacker, jag är vacker jag är vacker.... Du är vacker!!

Sandra sa...

Jag trodde aldrig att jag skulle få någon mage eftersom jag inte är smal från början, m e n som du vet så kom den och jag hann även tröttna på den. Men i V 20 var det också så att det knappt syntes med kläder. Du har ju dessutom andra förutsättningar med op. Du ska se att du kommer ha så fin mage snart :-)

Om du kommer i jeansen efter en vecka kanske jag aldrig mer skriver en kommentar för då har jag blivit bitter och missunsam ;-)

Anonym sa...

Det syns och det är fint!
Du är väl ganska lång va? Ofta brukar långa tjejer bli mer diskret gravida då det finns mer plats för barnet på längden så att säga.
Jag är 183 och när jag var höggravid såg det ut som att jag var i femte månaden typ... men jag klämde in mig i mina gamla jeans en vecka efter förlossningen också. Det finns fördelar också. :D

C sa...

Tack. :)
Njae, lång och lång. Jag är 174 cm. Med första barnet var jag ju kraftigt överviktig och en saftig bebismage på detta.
Lite mer mage tar jag gärna nu. ;)

Anonym sa...

Hehe den kommer... :D
174 är väl ganska så långt. Typ 7cm mer än medellängd för svenska kvinnor i alla fall. *S*
Du är snyggt gravid, och snart är du ännu snyggare.
Hälsningar,
Gabbi

Frida sa...

Jag hade knappt nån mage i vecka 18, då vi fick reda på att det var tvillingar! Men den kom sen...

Susanne sa...

Halloj,
Hittade hit via AlltFörFöräldrar.
Blir åxå lite irriterad på att folk ska kommentera magen. Jag har fått så många kommentarer om att jag är så ofantligt stor för att bara vara i den och den veckan. Det är inte heller kul. Det finns ju såå många olika sorters gravidmagar där ute, små, stora, kantiga, runda... Även fast man vet det är det inte kul att höra att man inte skulle vara "normal" på något sätt.
Ta hand om dig och magen! :)