måndag 3 november 2008

Nä nu måste jag faktiskt...

VAD är det som ska vara så sjuttsingens svårt med att avstå från alkohol när man är gravid?
På RIKTIGT?

"Åh det är ju så jobbigt att inte få dricka ett glas rött!"
"Åh så jag saknar en kall öl!"

Tusentals kvinnor suckar nöjt, och kanske t o m jublar, då det dyker upp nya rön om att gravida inte alls behöver avstå från alkoholen, men det är några månader, alternativt år då om man ska amma, som du inte dricker.
Äntligen behöver du inte dricka Loka när middagsgästerna sörplar på sitt glas med Chill Out från bag-in-boxen. Classy.

Kanske, bara kanske, är det dags att se över sina alkoholvanor då man ser det som moder Teresas uppoffring att inte hälla i sig mer eller mindre mängder etanol då man har mer än bara sitt eget liv och kropp att se över?

Kan det inte vara så att dessa kvinnor som "tvingas" avstå från alkohol, då uppenbarligen mot sin vilja, har djupare problem än ett glas rött på fredagskvällen?
Kan det inte vara så att du kanske inte ska skapa, föda och ta hand om ett annat liv om du inte fullt kan ta hand om ditt eget i första hand?

Nä vet ni vad.
Alkoholism people.

Jag är lite äcklad faktiskt.

3 kommentarer:

Kristina sa...

Amen!

Anonym sa...

Ja men skojar du? Pappa ringde igår bara för att kolla om jag druckit nåt. För brittiska kvinnor som druckit ungefär 2 glas vin i veckan har minsann fått färre barn med bokstavsdiagnoser. Mm, sa jag, de som fått barnen med bokstavsdiagnoser drack nämligen sprit istället?

Allvarligt? Det är inte ens svårt. Nej tack, jag drcker inte alkohol, jag är gravid. There. Klipp ut och spara.

/g

Erika sa...

För egen del har jag inga problem med att avstå från alkohol under graviditeten. Faktum är att jag knappt dricker annars heller eftersom jag inte ser någon större mening med det. Dock tycker jag att det är lustigt att ett glas vin ger upphov till så enormt upprörda känslor när det är helt ok, ja nästan förutsatt, att gravida proppar i sig obscena mängder godis och annat onyttigt(och skyller detta på graviditetssuget) vilket i bästa fall resulterar i att mamman går upp 30 kilo under graviditeten och får klämma ut en jättebebis och i värsta fall leder till diabetes hos mamman eller barnet...