torsdag 16 oktober 2008

Mammas lilla hjärta?

Nu har vi äntligen lyssnat på lilla hjärtat.
Sicken tid det tog att ens hitta någonting.
BM klämde och tryckte över hela min mage, hon visste ju sedan tidigare om min bukplastik och påpekade att det kändes lite stramt och stumt, frågade hur det känns för mig (och jo, det ÄR skillnad på att bara vara gravid, och att vara gravid efter att ha opererat bort en massa överflödshud) och kunde inte ens hitta kanten på livmodern.
Inte undra på att JAG då efter alla hopplösa försök inte känt någon kant alls, då inte ens BM kunde det.
Paniken började lätt sprida sig i mitt huvud och hjärta av att bara hitta min puls.

Vi hittade hjärtat, det slog... "fmumffmumffmumf"...
Dovt och avlägset, bara några sekunder tills vi hörde ett skumt "vfompffff", och hjärtljuden var borta. (Jag är bra på att skriva ljud!)
Bebis var arg och gjorde våldsamma kullerbyttor.

Hon letade efter hjärtat igen men icke, tills hon gick 10-15 cm längre ner på buken då vi hörde det igen.

Mycket liv och rörelse var det. Men små snabbt och dovt tickande varma hjärtslag bjöd bebis på.

Ca 150-160 bpm.
Underbart är kort?

Nästa fredag, den 24 oktober, får vi se lillskiten.
Gud så jag längtar!

Vi passade även på att konstatera att jag inte har HIV, kika på operationssåret i underlivet, som förövrigt inte helt lagt sig, så jag måste hålla det under uppsyn, ta lite Hb- och blodsockerprover och prata allmänt om hur jag mår. (Hb 122 vid inskrivning, blodsocker 5,0. Men jag fick inte svaren på dagens blodprov, utan hon rekommenderade mig att börja med järntabletter pga min galna trötthet och ständiga huvudvärk.)
Hon lade till lite information om Föräldrautbildningen också. (Som vi får gå på för att jag är nyinflyttad och för att det är sambons första barn, normalt går inte omföderskor där, så det känns kul.)
Jag sprang förbi Apoteket för nya vitaminer också, så från och med idag, med Hb-värde och allt, så består min frukost av en MittVal Kvinna, en tablett Folsyra och en Duroferon.

Check.

4 kommentarer:

Ida sa...

Åh va mysigt! Kommer ihåg första gången jag hörde Tildes hjärta, tårara var inte långt borta! och det var nog efter det som jag verkligen kännde mig gravid och efter ULet som det började synas riktigt! Lycka till på det förresten! Kram / Ida

Johanna sa...

Härligt med pickande hjärta! :) Och eftersom pulsen var över 140 så ÄR det ju en liten Agnes som ligger därinne! ;P

Nova lät som en blandning mellan alien och biltvätt när man lyssnade på henne utifrån... men å andra sidan är det kanske precis så fmumffmumffmumf låter? :)

Och sen tror jag det kan vara en bra idé att komplettera din frukost med.. ja, lite mat kanske? Duroferon är ju bra att ta på kvällen så man inte mår så jäkla illa... *tipsa*

Kram, är så glad för din (er) skull! :D

Jessica sa...

oh högt hjärtljud! jag gissar på tjej :D

C sa...

ida: Fast BM kommenterade just det att jag e ovanligt platt på magen trots att det är andra barnet. Första kan ju putandet dröja, men jag vill ha mage och är nästan osäker på om jag får någon härlig bamsekula. :p

Johanna: Haha... A sa medan vi lyssnade på hjärtat: "Som en biltvätt!" och enligt BM var det första gången hon hört den liknelsen. Mend et lät ju som en biltvätt. :D
Men Oliver då?

jessica: Nu får ni väl ge er? :D