lördag 25 oktober 2008

Besviken och lättad?

Vikt: 70,9 kg
(Nu byter jag vägningsdag till måndagar då jag gått hela veckor.)

Jaha. Idag skulle jag gått in i vecka 19. (18+0), men icke sa nicke, jag kör en repris på vecka 17 istället då ultraljudet igår visade v 16+4 enligt BM.

Jag försökte fråga hur det kunde komma sig att jag då var gravid när jag inte kunde vara gravid, men det hade hon inget svar på. :)
Jag testade dagen jag skulle fått min mens och var gravid, enligt detta var jag inte gravid förrän nio dagar senare.
Jag har STENKOLL på SM, exakt klockslag för min ÄL och vet exakt vilka datum däromkring som vi lekte vuxenlekar.

Upphängd på siffror much?
Ja. :)
Rätt ska vara rätt.

Idag är jag alltså i v 16+5.

Ultraljudet, det lilla vi nu fick se visade en sprattlande liten bebis som vinkade med ena handen och hade någon härlig gömma-könet-fixering med den andra handen.
Bilden var lite suddigare än hos "vanliga" p g a min ärrvävnad från bukplastiken och de extrema bristningarna från första graviditeten.
Däremot slutförde BM aldrig undersökningen. Hon bara avbröt tvärt när hon såg att bebis var så liten att jag då inte kunde vara i v 17+6.

Vi frågade om det kunde vara så att bebis var liten till växten, eller rakt av ifall bebis kanske inte växer som h*n ska, men det ville hon inte svara på.

Jag fick veta det jag misstänkte; att moderkakan ligger i framvägg.

Mer än sprattel, pickande hjärta, viftande, volter och bebius som lade sig raklång i magen då och då, fick vi inte veta eller se.
BM ville ge oss någonting att "gå på" ändå så hon kämpade med att försöka se könet, vilket inte riktigt gick så bra.
Vi fick inte med oss någon bild ens då hon tyckte att bebis var så liten. :(
Till synes verkade bebis må bra, så jag tröstar mig med en frisk, pigg liten rackare i magen och ser fram emot en mer utförlig undersökning om två veckor, då jag bör vara i v 19+0 eller något.

Nytt försök, och nytt UL inbokat på eftermiddagen den 10/11.

2 kommentarer:

Annika sa...

Härligt och se livet på skärmen! Jobbigt att du måste gå tillbaka, hoppas bebis vuxit till sig då! Tänkte också tanken kanske väer den inte som den borde? Eftersom du har järnkoll på när du hade mens o äggl. Hoppas de kan se bättre om två veckor då.

Kram

Johanna sa...

Nu e det måndag.

Bebis är nog bara liten. Men om du är orolig, tryck på och bitcha så det övertygar dig om att allt är som det ska. Håller tummarna!