torsdag 11 september 2008

Dragigt.

En helt ny känsla för mig: sammandragningar.

Med sonen upplevde jag inte en endaste sammandragning. Inte förrän dagen innan han föddes då förlossningen sattes igång med induktion.

Sedan i måndags har jag efter lunch suttit på jobbet med sammandragningar som kommit från och till under hela eftermiddagen och kvällen.

Även tidigt på morgonen, då jag tagit för vana att vakna mellan 04.00 och 04.30 VARENDA morgon utan att kunna somna om tills väckarklockan ringer 05.45, så har jag känt av dem. Det är kanske de som gör att jag vaknar?

De gör inte alls ont. De bara känns. Stramar och drar.
Lugna mig, det är inte farligt va?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Låter inte alls farligt, förmodligen bara livmodern som växer och prylar som flyttas omkring. Då reagerar såklart muskler och sånt runt omkring också. Coolt att känna att något händer i det området, här är det väldigt tyst och stilla. Hugger lite i ligamenten när jag nyser eller så bara. ;)

Kram, g.

C sa...

g: Heh, nya vågar jag inte ens så jag håller igen efter att det för ca 2 veckor sedan kändes som att allt skulle lossna.
Men jo, lite coolt, just eftersom jag aldrig tidigare känt något. :)
Musklerna kanske reagerar eftersom vi alla vet att jag hade allt utom just muskler när jag väntade första barnet. ;D

Kram

Johanna sa...

Ingen fara alls. Till mig sa bm att livmodern "tränar" inför förlossningen. Kan tom vara obehagligt, men inte farligt om det inte gör ont. Och ang magmuskler... njae, det har ju inte jag heller, så det är nog inte det! :P

Johanna sa...

Oj, min länk blev sajko. Men du vet nog.

ida sa...

nej det är inte farligt! men väldigt ovanligt så tidigt.. Men din livmoder är duktig och tränar så tidigt så kanske du får en lätt förlossning när det väl är dax.. :) Man kan ju alltid hoppas ;)
Men hör med din BM nästa gång du ska dit.. Bara för att höra vad hon har att säga om det hela..
// Ida

annasv sa...

Vad glad jag blev av att höra att ni ska få en bebis! Jag hade ingen aning!!! Jag träffade storbror imorse men han sa inget om ett litet syskon! *s*

Sammandragningar är ju helt normala och själv tyckte jag om känslan, man visste att det fungerade som det skulle, liksom.

Kram å lycka till med allt!
//AnnaSv