onsdag 17 december 2008

Kontroll?

Det här med den massiva viktökningen på en vecka grämer mig. :(

Jag kan inte förstå den.
+1,2 kg? På en vecka?
(+1,4 kg om vi räknar på dagens vikt.)

Inser ni mängderna jag måste ha ätit, i och med förbränning, kisserier och bajserier, där en hel del av det vi dagligen äter försvinner, om den vikten ska stämma?

Ja, jag borde ta många av era råd, bland annat att ställa undan vågen och strunta i det, för precis som Anna just sa på MSN; Jag kan inte göra någonting åt det.

Jag äter inte alls annorlunda. Vare sig den senaste veckan eller från tiden innan jag blev gravid.
Snarare att jag är mer försiktig nu. Väljer frukt och grönsaker istället för "fel" mat.
Jag om någon har koll på vad jag ska äta.

När kollegorna sitter och mumsar i sig frallor och pepparkakor tar jag en banan och en apelsin.
När de tar kaffe med mjölk eller varm choklad tar jag en kopp té.

Jag rör dessutom på mig mer än förut.
Det verkar så inteallsnormalt att vikten ska smälla till såhär.
Det kan bara inte vara normalt.

Och jag VILL kunna göra någonting åt saken. :(

4 kommentarer:

Anna sa...

om du slänger undan vågen så lovar jag att ta med dig på mamma bootcamp så snart du har kläckt ok?

Johanna sa...

Men eftersom du gör precis allting rätt så lägger du inte på dig några "onödiga" kilon som för alltid kommer att sitta kvar, du kommer ha lättare att gå ned dem sen. Det som du går upp nu är det som bebis behöver. Kanske vatten också? Jag smällde till över en natt och blobbade upp, det var också typ i vecka 25.

Ida sa...

håller med tdigare talare, ställ undan vågen, det är inga sk. onödiga kilon du lägger på dig det är BEBIS! och för att dämpa din ångest: jag gick upp 24 kilo (!!!!!)och har nu efter 3 mån 4 kvar att gå ner.. har inte gjort så speciellt mkt faktiskt.. är dålig på den där lchf metoden och tar lite prommisar.. men amningen ja, den hjälper förmodligen lite.. nu efter 3 mån :) bebis bebis bebis! Kram Ida

Petra sa...

Jag känner också igen det där. Först händer det knappt nånting med vikten och sen helt plötsligt gick jag upp ett kilo i veckan under en period och var helt förtvivlad och trodde att jag skulle bli smällfet. Men det visade sig att magen växte massor under den perioden och jag var lika smal "runt omkring" badbollen som tidigare. Nu har viktökningen lugnat ner sig igen, men det kommer små perioder då jag plötsligt är hungrig hela tiden, men nu ser jag det som ett tecken på att bäbisen behöver extra näring just de dagarna. Så försök att inte nojja för mycket! Det är ju inte som att du frossar i godis precis. :-)