onsdag 25 februari 2009

Barnmorskebesök.

Min vikarierande BM reagerade på mitt aningens höjda blodtryck, jag reagerade inte på det alls, men så är jag totalt sifferdum. Jag tyckte väl att det såg ut ungefär som vanligt bara.

Jag fick en ny tid för blodprov, urinprov och blodtryck om en vecka igen.

Strax därefter föreslog BM att jag kanske borde tänka på att trappa ner i arbetet lite nu när det faktiskt närmar sig.
Min plan är ju att gå hem 20 mars, ca 18 dagar före BF, något hon tyckte var i senaste laget.(?)
Hon trodde att jag redan gick hemma.

Det hon sedan föreslog gjorde mig lite paff.
Hon tycker alltså, med tanke på min egen hälsa, att jag borde gå ner till 75% arbetstid, och då de övriga 25% utnyttja mina semesterdagar, kompledigt eller ta ut FP för den tiden.
Men VA?

Om jag är för "dålig" för att arbeta heltid, ska jag inte då hellre bli sjukskriven?
Jag vill helt ärligt inte ta min FP eller semester för detta ändamål. Är det då fult av mig att ringa min ordinarie BM när hon är tillbaka i tjänst och själv föreslå en läkartid för att diskutera deltidssjukskrivning?

I övrigt gick BM-besöket bra.
Men jag förstår inte varför jag måste till LABBET för stick i fingret som det blev idag. Annars har jag fått lämna ett helt rör med blod för socker och Hb, idag kollade de socker, som jag inte ens fick veta siffrorna på.

Bebis hjärta tickade på med sina 138 slag.
S/F-måttet låg på 31 cm.
Huvudet var ruckbart, inte långt till fixering kanske? :)
Och blodtrycket som hon tyckte det var värt att reagera på låg på 128/82, och jag vet inte ens vad det betyder. Det nedre trycket har ju typ aldrig överstigit 77 för mig... Någonsin.

Vikten hamnade på stadiga, kallakårarläskiga 80,2 kg imorse. :(
20 kg från min drömvikt?
Hejja.

4 kommentarer:

Annika sa...

Hej vännen!

Förstår att du inte vill norpa av FP redan, tyvärr har jag en vän som är gravid i samma vecka som du och de sjukskriver sällan gravida kvinnor de sista veckorna då det anses normalt att man är höggravid och inte är tillräckliga själ till sjukskrivning. Tyvärr får du nog norpa av sem eller FP om du ska tagga ner veckorna innan förlossning det blir nog svårt och få sjukskrivningen beviljad så längt in i graviditeten av försäkringskassan.

Lycka till!

Kram

Ida sa...

var glad att den inte visade 100,2 som den gjorde för mig sista gången jag vägde mig innan Tilde tittade ut. Fy fan vilken ångest det var. blä blä bläääääääääääääääääää o,1 TON lixom

Moonbeam sa...

Det där blodtrycket är ett alldeles fullkomligt normalt blodtryck. Förstår inte vad hon snackade om! Om det däremot börjar ticka över 130 och uppåt, då är det inte bra. Men om dina urinprover ser bra ut i samband med att bltr är bra finns ingen anledning till oro.
Och angående SS så tycker jag du självklart ska prata med din ordinare bm om hur framtiden ska bli. Sådeså.
Kram påre!

C sa...

Moonbeam: Ne, jag tänkte det också. Verkar skumt. Visserligen jämförde hon med mina tidigare mätningar, och jämfört med dem var det lite udda... Men jaja...
Lika bra och gå dit och få klart att inget skumt är i görningen.